Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от училището в Градец изпратиха по директорката си ръчно изработени сурвакнички, питки и картички

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 4 месеца | 338

Ученици от училището в Градец изпратиха по директорката си ръчно изработени сурвакнички, питки и картички

Ученици от училището в Градец изпратиха по директорката си ръчно изработени сурвакнички, питки и картички с послания за кмета на Котел и екипа му.

Всяка година, в средата на месец декември, ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец организира конкурс за изработка на най-красива сурвакничка. Тази година той се е провел под мотото „Ой те дръвце, право дръвце” и в него участие са взели близо 235 ученици, 92 деца и техните родители.

„Бяхме много приятно изненадани, когато видяхме по улиците на Градец да вървят деца, гордо носещи в ръце своите ръчно изработени сурвакнички. С всяка изминала година учениците ни и техните родители стават все по-креативни и затова сърдечно благодарим на всички семейства, които се включиха в нашата инициатива“, каза директорът на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ Силвия Ненова.

Директорката на училището посочи още, че тази година паралелно с конкурса за сурвакнички, училището е организирало конкурс за домашно приготвена питка и е мотивирало децата да вземат участие за първи път в инициативата „Предай нататък“. В конкурса за питка участие са взели 150 ученици и деца, които отново с родителите си са майсторили питите в домашни условия. В инициативата „Предай нататък“ учениците от Градец са изработили 199 картички с послания за техни съученици от цялата страна.

От училищното ръководство съобщиха, че възпитаниците им сами са подбрали едни от най-красивите сурвакници, пити и картички с послания, които тя да връчи и на общинското ръководство в Котел. От името на своите ученици Силвия Ненова пожела на кмета на Община Котел и екипа му, много здраве и благоденствие през новата година.

След посещението си в Община Котел и в Общински съвет-Котел, представителите на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ подариха сурвакнички, питки и картички с пожелания на ръководствата на РУ-МВР и РСПБЗН в Котел, Държавно горско стопанство- Котел, ДСП „Социално подпомагане“ и Агенция „Бюро по труда“ в общинския град.

Снимки