Сливен. Новини от източника. Последни новини

В приказно шоу се превърна осмото издание на празника „Коледа с приятели“

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 4 месеца | 257

В приказно шоу се превърна осмото издание на празника „Коледа с приятели“

Община Котел и тази година успя да предизвика радост и вълнение сред своите жители като организира незабравим празник за малки и големи на площад „Възраждане“. Тези емоции се случиха по време на традиционното коледно тържество, което за осма година доказа, че магията на коледния дух и на малките жестове на обич, топлина и внимание, могат да превърнат стотици непознати хора в едно голямо семейство поне за една вечер!

По традиция празникът се провежда под патронажа на кмета на Община Котел Коста Каранашев, който в навечерието на Рождественските празници посрещна Даскалската коледарска група при Средно училище „Георги Ст. Раковски“. Групата благослови всички котленски семейства и целия български народ със здраве и дълъг живот, след което получи като дар от Каранашев – коледна питка и червено вино.

Греещите очички на децата бяха вперени към сцената, в очакване на Дядо Коледа и Снежанка, но преди това изгледаха в захлас представлението „Куклата на Мери“ подготвено специално за тях от актьорите на Държавен куклен театър – Сливен и огнено представление, представено от артистите на танцовата група „Bright bites“.

Кметът поздрави децата, като им пожела много здраве, щастие и обич в семействата им.

„Този празник е за вас, скъпи деца! Пожелавам на всички ви през новата година да бъдете здрави, целеустремени и добри! На вашите родители пожелавам да полагат грижи за вас, защото това, което днес правят те вас, ще ви превърне в добри и успешни бъдещи граждани на община Котел!“, каза Каранашев. Кметът допълни още, че изтичащата година е била тежка, но побърза да успокои присъстващите, че за 2024 година, Община Котел вече има няколко одобрени проекта, които ще окажат въздействие върху бъдещото развитие на родния край.

Най–дългоочакваният момент настъпи с идването на Дядо Коледа. Белобрадият старец пристигна с подаръци за 600 деца до четвърти клас от цялата община, а раздаването им предизвика много емоции и възторг сред най-малките, които не пропуснаха да се снимат с него.

За всички останали гости на тържеството имаше много приятни изненади, безплатно греяно вино по специална рецепта, чай и вкусно телешко варено. По традиция коледният празник завърши със заря и концерт на рок-група „Ямбол проджект“, а палавниците си тръгнаха радостни и въодушевени, прегърнали своите коледни дарове.

Община Котел

Снимки