Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обяви графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT – невероятен гейминг на 1080p за под $350

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 3 месеца | 268

Основни спецификации на AMD Radeon RX 7600 XT

— 16 GB бърза памет за днешните и утрешните игри; поддръжка на AMD HYPR-RX с AMD Fluid Motion Frames и други ключови технологии на AMD за силно отзивчиви, напълно завладяващи изживявания —

Лас Вегас, Невада, САЩ —8 януари 2024 — Преди CES 2024, AMD (NASDAQ: AMD) представи AMD Radeon™ RX 7600 XT - високопроизводителна, богата на функции графична карта, предназначена за интензивни игри и приложения за създаване на съдържание днес, и за години напред.

Графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT е идеално решение за ъпгрейд за геймърите, предлагайки бързи, плавни и визуално зашеметяващи игри и изживявания с рейтрейсинг на резолюции 1080p и повече. Освен това, разполагайки с 16 GB високоскоростна GDDR6 памет, тя освобождава креативността на потребителите в AI работни натоварвания от следващо поколение и създаване на съдържание.

Освен това, с поддръжката на усъвършенствани технологии, включително AMD FidelityFX™ Super Resolution 3 и AMD HYPR-RX с AMD Fluid Motion Frames, потребителите могат да вдигнат настройките на играта за напълно завладяващи и бързо реагиращи игри до 1440p, предоставяйки до 1.9X по-висока гейминг и рейтрейсинг производителност от NVIDIA GeForce RTX 2060 в избрани заглавия при 1080p.

Водеща производителност за игри и създаване на съдържание

С 32 унифицирани високопроизводителни AMD RDNA™ 3 изчислителни единици, усъвършенствана AI технология, специализирани ускорители за рейтрейсинг и памет с голям капацитет, графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT е оптимизирана за игри при максимални настройки, предоставяйки невероятно изживяване на 1080p и отвъд.

Като алтернатива, за професионалисти и любители, които искат да разширят творческите граници на своята работа, новата графична карта осигурява невероятна бързина при създаване на съдържание за професионални приложения за редактиране на видео, графичен дизайн и 3D моделиране, вдъхвайки живот на фотореалистични светове. Основните функции и възможности включват:

• По-висока кадрова скорост в хиляди игри – Предлага се в следващата версия на приложението AMD Software: Adrenalin Edition™, базираната на драйвери технология за генериране на кадри AMD Fluid Motion Frames увеличава FPS, за да предостави сериозно подобрение на производителността и плавен геймплей в хиляди игри.

• Висока производителност с лекота – AMD HYPR-RX технологията опростява и управлява едновременното взаимодействие на AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution (RSR) и AMD Radeon Boost технологиите за постигане на ефект на натрупване на производителност. В допълнение, в избран брой „HYPR-настроени“ игри, AMD HYPR-RX също автоматично активира AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) и AMD RSR с едно щракване, което улеснява потребителите да увеличат максимално производителността в поддържаните игри.

• Кодиране с ултра-висока разделителна способност – Енджинът за кодиране/декодиране на мултимедия осигурява върхова производителност, отключвайки нови мултимедийни изживявания с пълна поддръжка на AV1 кодиране/декодиране, широка цветова гама и усилване на високия динамичен диапазон. Освен това оптимизациите за контрол на скоростта AV1, AVC и HEVC осигуряват подобрено качество на кодиране и декодиране на видео.

• Подобрено качество и производителност при стрийминг – Позволява висококачествен стрийминг с хардуерно AV1 кодиране, когато използвате OBS Studio, приложението AMD Software: Adrenalin Edition или други стрийминг приложения. AMD AI и адаптивната към съдържанието технология за машинно обучение също са интегрирани в AMD Media Framework, за да позволят по-добре изглеждащ и по-ясен текст при поточно предаване при ниски битрейтове и резолюции. В допълнение, захранваната с AI технология AMD Noise Suppression помага за намаляване на околния шум за превъзходно качество на стрийминг.

• Ускоряване на AI – Интегрираните AI ускорители са оптимизирани за авангардни AI работни натоварвани. Възползвайки се от технологията Windows DirectML, графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT поддържа генеративни AI от следващо поколение и надграждащи потребителски приложения.

• Нови нива на потапяне – AMD Radiance Display™ Engine осигурява поддръжка на базирани на DisplayPort 2.1 и HDMI® 2.1a дисплеи от следващо поколение за ултрависоки разделителни способности и високи честоти на опресняване за гейминг и работни натоварвания за създаване на съдържание.

Премиум гейминг с разширената програма AMD Advantage™

За да предостави невероятни гейминг изживявания, AMD разширява програмата AMD Advantage, като дава възможност на ОЕМ производителите и системните интегратори да разработват многосегментни настолни компютри и лаптопи в големи количества. AMD Advantage-сертифицираните системи са проектирани да предоставят феноменално игрово изживяване с повече функции и възможности с изцяло AMD системи. Те съчетават AMD Radeon графики, AMD Ryzen™ процесори, AMD интелигентни технологии, функции на приложението AMD Software: Adrenaline Edition и други усъвършенствани характеристики на системния дизайн.

AMD ще продължи да поддържа съществуващата програма AMD Advantage – сега с марката „AMD Advantage Premium“. Въз основа на множество отзиви от клиенти и с над 200 допирни точки на дизайна, AMD ще продължи да работи директно със своите партньори, за да гарантира, че избраните първокласни AMD Advantage Premium системи са проектирани и тествани след строг набор от квалификации и стандарти, за да осигурят възможно най-добрите игрови изживявания.

Цени и наличности

Графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT се очаква да бъде налична от 24 януари 2024 г. от водещи партньори на AMD, сред които Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire и XFX. Графичната карта AMD Radeon RX 7600 XT има препоръчителна крайна цена (SEP, за САЩ) от $329 щатски долара.

Нови системи, сертифицирани по AMD Advantage, се очаква да бъдат налични през следващите месеци от водещи OEM-и/ системни интегратори.