Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обявява настолни процесори от следващо поколение за екстремен гейминг и производителност

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 3 месеца | 298

AMD Ryzen™ 8000G серия настолни процесори за впечатляваща производителност и графика в едно

— Серията AMD Ryzen™ 8000G чипове за настолни РС предоставя много висока производителност за създатели на съдържание и геймъри, и отключва нови възможности за AI задачи с Ryzen AI —

— AMD удължава живота на платформата AM4 с процесорите Ryzen™ 5000 серия —

— Партньори като Lenovo, Razer, Asus и Acer представят нови AI PC с AMD Ryzen™ 8040 мобилни процесори —

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 8 януари 2024 г. — Днес, по време на CES 2024, AMD (NASDAQ: AMD) обяви нови продукти, с които разширява своето портфолио за настолни компютри, предоставяйки първокласни изживявания на геймъри, създатели на съдържание и ежедневни потребители. AMD представи новите настолни процесори от серия AMD Ryzen™ 8000G, включително Ryzen™ 7 8700G, с най-мощната вградена графика в света. AMD също така внедрява за първи път силата на специален AI невронен процесор (NPU) за процесори за настолни компютри с въвеждането на Ryzen™ AI, за да отключи повече AI възможности за потребителите и да подобри производителността, ефективността и разширеното сътрудничество.

Надграждайки безпрецедентната продължителност на живота на платформата Сокет AM4, AMD представи нови процесори Ryzen™ 5000, предлагайки на потребителите още повече възможности за избор, когато става въпрос за изграждане на система за ежедневна работа, игри или създаване на съдържание. Новите предложения включват Ryzen 7 5700X3D, използващ мощна 3D V-Cache™ технология, за да даде на геймърите огромен тласък в производителността на игрите.

AMD Ryzen™ 8000G серия настолни процесори за впечатляваща производителност и графика в едно

Серията AMD Ryzen™ 8000G предлага върхови процесори за настолни компютри от типа „всичко в едно“. С до осем ядра и 16 нишки, потребителите могат да очакват огромна мощност и доминираща производителност за интензивни натоварвания, включително игри и създаване на съдържание. Тези процесори са оптимизирани за ефективно използване с ниско потребление на енергия, без да жертват производителност или бързина на реакция на системите. Изградени върху архитектурата AMD “Zen 4”, чиповете от серия 8000G имат водеща енергийна ефективност, като същевременно използват невероятната скорост на “Zen 4” ядрата.

В горната част на линията е AMD Ryzen™ 7 8700G - с осем ядра, 16 нишки, 24MB кеш и Radeon™ 780M графика. Моделът AMD Ryzen™ 5 8600G предлага шест ядра, 12 нишки, 22MB кеш и Radeon 760M графика. И двата чипа включват AMD Ryzen™ AI технология, включително първия NPU на процесор за настолен компютър, уникално способен да ускори възможностите на AI софтуера във вашия компютър, за да оптимизира AI работните натоварвания, да подобри ефективността на AI обработката и да отключи вълнуващи изживявания като AI-подпомогнато шумопотискане.

Всички модели настолни процесори от серия 8000G предлагат най-бързата вградена графика в своя клас с впечатляващата мощност на Radeon 700M. Геймърите ще се възползват от впечатляващата визуална прецизност, осигуряваща плавни AAA 1080p игри на достъпна цена и в малки форм-фактори на системите. Ryzen™ 7 8700G разполага с най-бързата вградена графика Radeon 780M, която можете да получите в процесор за настолен компютър. Серията 8000G е перфектна за тези, които искат плавни 1080p изживявания днес, с опция за надграждане с дискретна графична карта по-късно.

Цялата серия 8000G разполага и с технологията AMD EXPO™, позволяваща по-високи честоти на паметта и усъвършенствани времена за отключване на по-плавни кадрови скорости. Precision Boost Overdrive (PBO) позволява овърклок с едно докосване, като дава на потребителите допълнително усилване на процесора с вдигнати лимити на мощността.

Процесорите за настолни компютри AMD Ryzen™ 8000G серия се очаква да бъдат достъпни за клиенти сглобяващи сами машините си и за системни интегратори от 31 януари 2024 г. OEM системи с тези чипове се очакват на пазара през второто тримесечие на 2024 г.

Новите AMD Ryzen™ 5000 серия процесори дават още производителност на платформите АМ4

За гейминг ентусиастите, търсещи несравнима производителност, настолните процесори AMD Ryzen™ 5000 серия са изградени по доказаната "Zen 3" архитектура, с по-високи тактови скорости и подобрена ефективност за безпроблемно игрово изживяване. AMD разширява тази серия с четири нови процесора: AMD Ryzen™ 7 5700X3D, AMD Ryzen™ 5 5700, AMD Ryzen™ 5 5600GT и AMD Ryzen™ 5 5500GT.

AMD Ryzen™ 7 5700X3D е специално създаден за геймъри, които търсят сериозен тласък в производителността на игрите. С осем ядра и 16 нишки, процесорът използва технологията AMD 3D V-Cache™, за да достави удивителните 100 MB памет в чипа, осигурявайки мощност и производителност за игри и приложения при всяка настройка и резолюция.

Очаква се новите настолни процесори от серия Ryzen 5000 да бъдат достъпни за асемблатори и системни интегратори от 31 януари 2024 г.

По време на CES 2024 партньорите на AMD ще представят лаптопи с Ryzen™ 8040 процесори

OEM партньори на AMD като ACER, ASUS, Lenovo, HP и Razer пускат нови модели гейминг системи, гейминг лаптопи и персонални мобилни компютри с процесори от серията AMD Ryzen™ 8040. Тези чипове предоставят отлична производителност за геймъри, професионалисти и потребители от всякакъв тип и отключване на AI възможности за създаване на съдържание и ежедневна продуктивност.

Обявена за първи път на събитието на AMD „Advancing AI“ през декември 2023 г., серията Ryzen™ 8040 помага за пускането на пазара на нови компютри с изкуствен интелект с интегрирания Ryzen AI NPU на избрани модели.

Снимки