Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин за пленарната сесия - 15-18 януари 2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 3 месеца | 239

Европейският парламент

Дебат относно срещите на високо равнище на ЕС и положението в Унгария

В сряда евродепутатите ще обсъдят декемврийското заседание на Европейския съвет, специалната среща на върха на 1 февруари и ще оценят положението в Унгария с председателите Мишел и фон дер Лайен.

Министър-председателят Де Кро ще представи приоритетите на Белгийското председателство на Съвета

Във вторник от 10.00 ч. (българско време) евродепутатите ще обсъдят с министър-председателя Александер де Кро програмата на Белгийското председателство на Съвета, което започна на 1 януари.

Окончателно гласуване за забрана на подвеждащите „зелени“ твърдения и информация за продуктите

В сряда евродепутатите ще проведат окончателно гласуване на директива, която ще подобри етикетирането на продуктите и ще забрани използването на подвеждащи твърдения за екологосъобразност.

Евродепутатите ще обсъдят хуманитарната ситуация в Газа

Във вторник следобед евродепутатите ще обсъдят хуманитарната ситуация в Газа, необходимостта от постигане на примирие и рисковете от ескалация в Близкия изток.

Парламентът ще обсъди необходимостта от повече военна помощ от ЕС за Украйна

В дебат във вторник сутринта евродепутатите се очаква да призоват ЕС да изпълни ангажиментите си и да предостави повече военна помощ на разкъсваната от войната държава.

Намаляване на емисиите от флуорсъдържащи газове и озоноразрушаващи вещества

Парламентът ще гласува окончателно нови мерки за свеждане до минимум на емисиите от мощни парникови газове, в съответствие с целите на ЕС и глобалните цели в областта на климата.

Борба срещу възраждането на неофашизма в Европа

Евродепутатите ще обсъдят във вторник вечерта с представители на Белгийското председателство и Комисията как да се предотврати съживяването на неофашизма в Европа.

Речта на омразата и престъпленията от омраза трябва да се превърнат в престъпления съгласно правото на ЕС

Парламентът ще призове Съвета най-накрая да предприеме действия за справяне с речта на омразата и престъпленията от омраза в ЕС, в дебат в сряда и гласуване в четвъртък.

Евродепутатите бият тревога за свободата на медиите, корупцията и полицейското насилие

В проектодоклада за състоянието на основните права в ЕС се подчертават отрицателните тенденции и се предлагат начини за справяне с многобройните проблеми в държавите членки.