Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 3 месеца | 264

Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година

Ученици от средно училище ,,Георги Ст. Раковски”, заедно своя директор Стефан Дондев, посетиха посолството на Република Полша в София. За поредна година инициативата, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, предостави възможност на ученици от котленско да отправят пожелания по случай ромската Нова година чрез кампанията: „Да възстановим мостовете помежду ни“.

В СУ „Георги Ст. Раковски” се обучават около 600 деца от различни етноси. Двадесет от тях, представители на ромския етнос, бяха топло посрещнати от целия екип на посолството на Република Полша в България. Учениците пресъздадоха традициите, посветени на Банго Васил, след което представиха музикална програма, сурвакаха за здраве и берекет и отправиха своите благопожелания пред представителите на полската мисия.

Освен с това, по инициатива на директора на основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в Градец – Силвия Ненова, ученици изпратиха видео послание до всички жители от ромски произход в община Котел. В него те пожелават на своите събратя много здраве и щастие, и всички да сбъднат своите мечти.

Община Котел

Снимки