Сливен. Новини от източника. Последни новини

Творческа среща в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора с детската писателка д-р Стефка Данева

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 3 месеца | 248

Творческа среща в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора с детската писателка д-р Стефка Данева

31 януари 2024 г. се оказа вълнуващ и паметен за учениците от II „Б“ и III „В“ клас на СУ „Христо Ботев“. В най-слънчевата и красиво украсена стая, в 13 часа, директорът на училището г-жа Бойка Няголова им доведе скъпи гости - кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кмета Ивайло Енев и една любима на поколения новозагорски деца лекарка – д-р Стефка Данева. На чай с червени рози и в разговори за традиционен съвместен проект, протече следобедът. Кметът Галя Захариева разказа за причината за посещението им – издаването на поредната книга на детската писателка, която се очаква да излезе до края на лятото и в която по традиция съавтори стават и новозагорски деца със свои рисунки. Г-жа Захариева сподели, че самата тя е учила в тази класна стая и се радва, че за пореден път първокласниците наесен ще получат като подарък за 15 септември приказна книга на д-р Данева.

Оказа се, че възпитаниците на г-жа Борносузова и г-ца Хаджиева са добре подготвени и вече са запознати не само с книжките, но и с любимите неща на авторката. Д-р Данева беше не по-малко развълнувана от срещата си с децата и отправи към тях покана тази година те да нарисуват илюстрациите в новата й стихотворна творба. „Най-добрите неща се случват, когато работим заедно“, каза лъчезарната писателка и благодари на общинското ръководство за поредната подкрепа, за да достигне до децата новата й книга.

Любопитните малчугани имаха възможността да зададат въпроси и да споделят радостта и вълнението си. Д-р Данева получи обещание да я изненадат с цветно тържество за представянето на книжката й. Нейните малки приятели, като истински художници, изпратиха своите гости с подаръци – пъстри рисунки. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева им пожела дръзновение и жизнерадост, с които да създават илюстрациите си.

Община Нова Загора

Снимки