Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разкрива Embedded+ архитектура, която съчетава процесори за вграждане с адаптивни SoC

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 2 месеца | 261

AMD logo

— Валидираните от AMD решения предоставят опростен път за реализиране на системи за управление, визуализация, и други за ODM партньорите —

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 7 февруари 2024 г. -- AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви пазарния дебют на архитектурата AMD Embedded+. Това е ново решение, което комбинира AMD Ryzen™ Embedded процесори с Versal™ адаптивни SoC върху една интегрирана платка, за да достави мащабируеми и енергийно ефективни решения, които ускоряват времето за пускане на пазара производителите на оригинален дизайн (ODM).

Валидирана от AMD, интегрираната изчислителна платформа Embedded+ помага на ODM клиентите да намалят времето за бързо пускане на пазара на своите решения, без да е необходимо да изразходват допълнителен хардуер и ресурси за научноизследователска и развойна дейност. Архитектурата Embedded+ позволява използването на обща софтуерна платформа за разработване на проекти с ниско потребление на енергия, малки форм-фактори и дълги жизнени цикли за медицински, индустриални и автомобилни приложения.

Първата по рода си Embedded+ архитектура съчетава водещи AMD x86 изчислителни модули с интегрирана графика и програмируем хардуер за важни приложения използващи изкуствен интелект и разнообразни сензори. Адаптивните изчисления се отличават с детерминистична обработка с ниска латентност, докато AI енджините подобряват получаването на резултати с висока производителност на ват. Ryzen Embedded процесорите, които съдържат високопроизводителни “Zen” ядра и графики Radeon™, също предлагат опции за изобразяване от световна класа за 4K мултимедийна работа и вграден видео кодек за 4K H.264/H.265 кодиране/ декодиране .

Комбинацията от обработка с ниска латентност и получаване на резултати с висока производителност на ват позволява бърза работа на ключови задачи, включително интегриране на адаптивни изчисления в реално време с гъвкави I/O, AI енджини за анализ и AMD Radeon графика, в рамките на решение, което използва най-добрите аспекти на всяка технология.

Sapphire Technology delivers доставя първото AMD Embedded+ ODM решение

Embedded+ също позволява на системните дизайнери да избират от екосистема от предложения за ODM платки, базирани на архитектурата Embedded+, и да мащабират своите продуктови портфолиа, за да осигурят профили на производителност и мощност, които са най-подходящи за целевите приложения на клиентите.

Първото ODM решение, базирано на Embedded+ архитектура, е Sapphire Edge+ VPR-4616-MB, дънна платка с ниска мощност Mini-ITX форм фактор от Sapphire Technology. То предлага пълния набор от възможности с едва 30 W мощност чрез използване на Ryzen Embedded R2314 процесор и Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. VPR-4616-MB също се предлага в пълна система, включително памет, съхранение, захранване и шаси.

Валидираният за Embedded+ модел VPR-4616-MB на Sapphire Technology е незабавно достъпен за клиенти за закупуване при стартирането.