Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява поддръжката на разработка на решения за AI и ML за още графични карти Radeon с ROCm 6.0

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 2 месеца | 282

AMD разширява поддръжката на разработка на решения за AI и ML за още графични карти Radeon с ROCm 6.0

15 февруари 2024 г. - AMD продължава да развива своята инициатива да направи AI по-достъпен за изследователи и разработчици, разширявайки своята платформа за разработка на машинно обучение с отворената софтуерна екосистема AMD ROCm 6.0.

С ROCm 6.0, инженерите и разработчиците на решения за изкуствен интелект и машинно обучение вече могат да използват системи с AMD Radeon PRO W7800 и Radeon RX 7900 GRE настолни графични процесори, в допълнение към добавената преди това поддръжка за други графични процесори, базирани на усъвършенстваната AMD RDNA 3 архитектура — AMD Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX и Radeon RX 7900 XT.

С поддръжката на широко портфолио от хардуерни системи, AMD дава възможност на AI общността да има достъп до мощни графични процесори от различни нива на цени и производителност, за да ускорят своите работни задачи с AI.

AMD също така обяви, че ROCm 6.0 вече поддържа ONNX Runtime, което позволява на потребителите да изпълняват своите задачи с по-широк набор от изходни данни на локален AMD хардуер.

AMD ще продължи своите усилия да направи AI по-достъпен за разработчици и изследователи, с разширяване на поддръжата на хардуерни платформи.

За да научите повече за AMD ROCm 6.0, разгледайте блога на AMD тук.