Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин за пленарната сесия на ЕП - 26-29 февруари 2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 2 месеца | 254

Европейският парламент

Юлия Навалная ще се обърне към Европейския парламент

В сряда Парламентът ще отдаде памет на живота на руския антикорупционен активист Алексей Навални заедно със съпругата му Юлия Навалная.

Възстановяване на природата: ЕП гласува споразумението със страните от ЕС

Съгласно новия закон ЕС трябва да въведе мерки за възстановяване на най-малко 20 % от сухоземните и морските зони на ЕС до 2030 г. и на всички екосистеми до 2050 г.

Дългосрочното финансиране за Украйна и Стратегически технологии за Европа

Евродепутатите ще одобрят дългосрочното финансиране за Украйна, платформата „Стратегически технологии за Европа“ (STEP) и свързаните с това промени в многогодишния бюджет на ЕС.

Нов списък на престъпленията против околната среда и свързаните с тях санкции

Парламентът ще одобри окочателно нови правила, насочени към опазване на околната среда в ЕС чрез наказателното право.

SLAPPs: Евродепутатите ще гласуват нов закон за борба с неправомерните съдебни дела

При окончателното гласуване във вторник, ЕП ще даде зелена светлина за новите правила на ЕС за защита на журналисти и активисти от неправомерни съдебни дела, целящи тяхното заглушаване.

Нови правила на ЕС относно свидетелствата за управление на МПС

ЕП ще гласува актуализиране на правилата за свидетелствата за управление на МПС, въвеждане на мобилни свидетелства и задължителни здравни проверки.

Войната в Украйна: ЕП ще призове за повече военна помощ от ЕС

На втората годишнина от войната в Украйна се очаква евродепутатите да призоват за повече боеприпаси и оръжия за Киев и за по-строго прилагане на санкциите срещу Русия.

Евродепутатите ще обсъдят последните събития във войната в Газа

Във вторник ще бъде обсъдено последното решение на Международния съд относно Израел и предполагаемото участие на служители на UNRWA в нападенията на 7 октомври.

Прозрачна и сигурна политическа реклама

Новите правила ще подобрят интегритета на изборните кампании и ще спомогнат за борбата с дезинформацията и чуждестранната намеса.

Евродепутатите одобриха нова схема за цифров портфейл в целия ЕС

Плановете за рамка за цифрова самоличност, вече договорени между Парламента и Съвета, ще бъдат обсъдени в сряда и поставени на гласуване в четвъртък.

Краткосрочни наеми: Защита на потребителите от измамни обяви

Очаква се Парламентът да приеме нов регламент, насочен към създаването на по-прозрачен и отговорен сектор за краткосрочно отдаване под наем.

Парламентът ще алармира за отстъплението на демокрацията в ЕС

Членовете на ЕП ще поискат да бъдат разгледани системни въпроси, които показват подкопаване на ценностите на ЕС във всички държави членки.

Защита на енергийния пазар от манипулации

Евродепутатите ще одобрят нови правила, насочени към справяне с манипулирането на енергийния пазар чрез засилване на прозрачността и надзора в четвъртък.