Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител уважи СГСГ „арх. Георги Козаров“ по случай 65-ия им рожден ден

, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)

Излъчване: Област Сливен | България | преди около 1 месец | 141

клуб по спортна акробатика " Георги Данчев "-Сливен

С празничен концерт в зала „Сливен“, Сливенската гимназия по строителство и геодезия „арх. Георги Козаров“ отбеляза снощи своя 65-годишен юбилей. Събитието бе уважено от областния управител инж.Маринчо Христов.

Празникът бе уважен още и от представители на местната власт, на образователни институции, на бизнеса, родители.

„ За 65 години Вашето училище е успяло да се утвърди като авторитет и да оправдае очакванията не само на обществеността, но и на своите възпитаници и техните родители, налагайки се като едно от най-качествените и съвременни учебни заведения в областта, което осигурява успешната им индивидуална реализация. Вярвам, че от Вашата гимназия ще излязат достойни хора и професионалисти, какъвто е бил и самият арх. Георги Козаров“ каза областният управител в поздравителното си слово.

Директорът на училището инж. Красимир Георгиев поздрави всички, като пожела на учителския колектив всеотдайно да твори и да създаде поколение, което да бъде пример за града.

В залата прозвучаха и още поздравителни слова, а гостите на юбилея се насладиха на танцовата програма на младежкия фолкорен ансамбъл „Браво“, на артистичните умения на момичетата от клуба по спортна акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева, както и на музикалните изпълнения на възпитаниците на гимназията.

СГСГ “арх. Георги Козаров“ отваря врати през 1959 г като Професионално училище по сградострителство, като една година по-късно приемът нараства до 12 паралелки, което налага строежа и на сградата на училището с помощта на доброволния труд на учители и ученици. През 1992 г. за патрон на училището е избран един от известните български архитекти и кмет на град Сливен архитект Георги Козаров.

По настоящем училището предлага обучение по следните специалности: Строителство и архитектура, Геодезия, интериорен дизайн, сухо строителство.

В училището има изграден и модерен STEM център, в който учениците имат възможност да се обучават в часовете по Компютърно чертане в строителството с програма AutoCad в Геодезията и да използват 3D визуализация.

Снимки