Сливен. Новини от източника. Последни новини

С вълнуващ концерт, ОУ„Панайот Хитов“ чества снощи своя 180 годишен юбилей

, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)

Излъчване: Област Сливен | България | преди около 1 месец | 108

ансамбъл към Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“

С вълнуващ концерт, изпълнен с енергията и емоцията на българския народен танц ОУ „Панайот Хитов“ чества снощи своя 180 годишен юбилей. Сред гостите на събитието, състояло се в зала „ Сливен“ бяха народният представител Татяна Султанова, областният управител Маринчо Христов, заместник-кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, началникът на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова, общински съветници, граждани.

Голямата изненада за вечерта бе присъствието на д- Филип Хитов- родови наследник на бележития сливенски войвода Панайот Хитов, който наред с останалите специални гости благодари сърдечно за поканата и отправи своите пожелания към училището.

Директорът на учебното заведение Мартин Маринов получи почетен плакет и поздравителен адрес от името на кмета на Общината Стефан Радев за годишнината на училището и приноса му в развитието на образованието.

С поздравителен адрес областният управител Маринчо Христов също отправи послание към учебното заведение: „Дълга и вълнуваща е историята на Вашето училище. Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието носещ името на легендарния сливенски войвода Панайот Хитов. Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието“ .

В празничната юбилейна програма участие взеха възпитаници на учебното заведение , както и представителния ансамбъл към Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел, който зарадва гостите си с шарен спектакъл от музикални и танцови изпълнения. Зала „Сливен“ се оказа тясна за желаещите да се включат в голямото хоро, което младежите от ансамбъла поведоха малко преди края на събитието.

Снимки