Сливен. Новини от източника. Последни новини

,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 месец | 216

,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“

С такава цел ученици от ОУ “Никола Й. Вапцаров”, с. Ябланово посетиха гр. Котел и бяха на среща с кмета на община Котел – Коста Каранашев.

Да посетят общинския център по време на ваканцията е инициатива, която излиза от самите ученици, техните родители и класните им ръководители Айше Рубева и Айше Келешева. Така в дните, които по принцип са отредени за отдих на децата от системата на образованието, учениците решават да оползотворят почивката си по смислен начин чрез опознаване на богатия на история и личности гр. Котел.

Първата спирка на децата в града на Раковски беше пред бюст-паметника на възрожденеца, където поднесоха цветя. След това те посетиха сградата на Община Котел и се срещнаха с кмета Коста Каранашев, председателят на Общински съвет – Котел Христина Чолакова и зам.-кметът Шериф Куванджъ.

„Вие доказвате, че този, който иска да учи, винаги намира начина. Образованието е в основата на пълноценния човешки живот, затова гледайте по-малко телевизия и наблегнете на четенето на книги, различни от заложените в учебните ви програми“, посъветва учениците от с. Ябланово, Коста Каранашев. По увлекателен начин кметът разказа още на децата интересни събития свързани с града, почерпи ги и им отправи покана за ново посещение догодина с по-обогатени знания.

Следващите спирки от опознавателната обиколка на учениците в Котел беше в Пантеона на Раковски, Туристическия информационен център, Галатанското училище и Природонаучния музей. Там те изслушаха с учители и родители интересни беседи, организирани специално за тях.

Община Котел

Снимки