Сливен. Новини от източника. Последни новини

Роман Ким отново гостува в Сливен

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди 3 седмици | 174

Симфоничен оркестър Сливен

В четвъртък, 11 април, от 18.30 часа, величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала „Сливен“. Концертът за цигулка и оркестър в ре мажор оп.61 от Лудвиг ван Бетовен е неизменен връх в цигулковия репертоар. Солист ще бъде гостуващият за втори път в Сливен Роман Ким. Второто произведение в програмата е Симфония No.6 оп.68, известна още като „Пасторална“. Събитието ще премине под вещото ръководство на диригента Константин Добройков.

Роман Ким е виртуозът, който пренесе свиренето на цигулка в ново измерение. Новатор, композитор и спиращ дъха изпълнител, той се превърна в идол за хиляди млади музиканти по целия свят. Наричан е още „Паганини на нашето време“ заради страстта си към експериментирането. Той свири с необичайни призматични очила и пише музика, което е рядкост сред съвременните цигулари. Израелската легенда Иври Гитлис, описва майсторството на Ким като „едно от най-невероятните свирения, които съм чувал откакто съм се родил!“.

Константин Добройков е главен диригент и художествен ръководител на легендарния камерен ансамбъл „Софийски солисти“ от 2022 година. В периода 2013-2022 година е диригент и част от ръководния екип на Държавна опера-Пловдив. Той е и диригент на Sofia Record Factory от 2016 година насам, a през 2021 година получава номинация за наградата „Грами“ като диригент на един от издадените албуми на компанията. През 2018 година Константин Добройков дебютира със Софийска филхармония, а от 2016година насам е регулярен гост-диригент в Симфоничния оркестър на Българското национално радио и на много престижни европейски оркестри.

Синергията между солист, диригент и оркестър обещава да издигне шедьоврите на Бетовен до нови висоти, завладявайки публиката и оставяйки незаличимо впечатление у всички присъстващи.

Напомняме, че при предишното гостуване на Ким в Сливен, всички билети бяха разпродадени седмица преди концерта. За събитието на 11 април може да си закупите билет предварително онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay или на касата на зала „Сливен“ с работно време 10 до 13 и от 15 до 17 часа.

Снимки