Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Община Нова Загора подписа Колективен трудов договор

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 седмици | 228

Кметът на Община Нова Загора подписа Колективен трудов договор

На 4 април 2024 г. в 8 часа кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна координатора на КНСБ за община Нова Загора - Стоянка Драгиева и председателя на ОбС на КТ „Подкрепа” – д-р Богдан Богданов във връзка с подписване на Колективен трудов договор, който разглежда трудовите, осигурителни и социални отношения на жизнено равнище, неуредени с повелителни разпоредби на Кодекса на труда и подзаконовите нормативни актове.

Двете страни – Община Нова Загора и представителите на синдикалните организации договориха условията по него за нов двугодишен период.

На срещата бе договорено изплащане на транспортни разходи на пътуващите служители от Община Нова Загора; изплащане 1,2 % за продължителен трудов стаж и професионален опит за всяка година трудов стаж за работещите в бюджетната сфера; зачитане продължителността за трудов стаж и професионален опит, за който се плаща допълнително трудово възнаграждение, съгласно нормативната уредба; организиране на задължителни профилактични медицински прегледи на работниците и служителите, членове на синдикалните организации, осигуряване на средства за работно и представително облекло.

Община Нова Загора