Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акция по залесяване се проведе в Сливен

, Връзки с обществеността

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди 3 седмици | 285

---

Съвместна акция по залесяване се проведе днес в Сливен по повод Седмицата на гората в района на парк „Юнак“. В нея участваха Община Сливен, ТП „Държавно горско стопанство“-Сливен, ученици от училище „Д-р Иван Селимински“, със съдействието на общинските предприятия „Земеделие, гори и водни ресурси“ и "Озеленяване и гробищни паркове". Включиха се представители на Младежки общински съвет към Младежки дом – Сливен.

Всеки от учениците получи подарък - мини растения, за които да се грижат. Те бяха осигурени от общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“.

С днешната акция продължава инициативата за създаване на гора в урбанизирана територия. Засадени бяха около 30 дръвчета - иглолистни – туя, лъжекипарис и кедър, както и широколистни – гинко билоба, червен дъб и липа.

Кметът Стефан Радев засади едно от дръвчетата. Той поздрави децата за инициативността и доброто отношение към природата. Кметът информира, че на територията на Сливен има над 50 000 дървета. Някои от тях не са подходящи за градска среда и страдат от условията, в които са поставени. Затова такива дървета поетапно се заменят с подходяща за градска среда растителност, която се поддържа в добро състояние.

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА

Снимки