Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на гората

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 седмици | 238

В Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на гората

В Седмицата на гората в котленския парк „Изворите“ се проведе залесителна акция. Инициативата дойде от директора на Държавно горско стопанство – Котел Росица Недкова и от кмета на Котел Коста Каранашев.

В нея се включиха служители на местното горско стопанство и работници от БКС. За пъстротата на празника със своите рисунки се включиха децата на Котел, както и учениците от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, които акапелно изпълниха песента „Хубава си моя горо“.

„Със засаждането на младите елички се надявам, че ще подобрим красотата и уникалността на котленския парк“, каза кметът Каранашев. Директорът на Горското пък допълни, че да се запазят здрави дръвчетата, те ще бъдат заградени с дървени оградки.

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Отбелязва се всяка година, през цялата първа седмица на месец април, от 1925 г.

Празникът на гората беше отбелязан още с инициативи в ДГ „Дъга“, Котел и ДГ „Слънчо“, Ябланово. От своите учителки, децата разбраха, че гората трябва да се обича и пази, защото е дар, извор на живот, богатство и здраве!

Община Котел

Снимки