Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 седмици | 209

Засилени проверки на моторни превозни средства

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 05.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 08.04.2024 Г.

Твърдица: Засилени проверки на моторни превозни средства при специализирана операция на полицията в Твърдица.

През почивните дни на територията, обслужвана от РУ-Твърдица, е проведена специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност и пътна безопасност. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, с участието на сектор „Специални тактически действия“. Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, зали за хазарт и други обекти. Констатирани са 21 нарушения. На нарушителите са съставни актове и фишове.

Установени са двама водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства:

Жена на 32 години, водач на лек автомобил „Форд Галакси“ е установена при проверка в село Сборище. Проверката на място с дрегер е показала 1,96 промила.

35-годишен мъж от град Гурково, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, е хванат с 1,80 промила алкохол.

Образувано е бързо производство за управление на нерегистриран лек автомобил „Мерцедес“. Проверка е извършена в село Боров дол.

По време на операцията е получен сигнал за пътно произшествие на път І-6 в района на град Шивачево. 48-годишен мъж от гад Бургас, водач на лек автомобил „Шкода Октавия“, е загубил управление и е излязъл от пътното платно. От произшествието е пострадало 11-годишщно момиче, возещо се на задна седалка. Образувано е досъдебно производство.

Сливен: При специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътна безопасност е извършена проверка в село Тополчане по линия „Акцизи“. В частен дам са намерени и иззети небрандиран ситно нарязан тютюн и около 220 цигари без бандерол. По случая е образувана проверка.

В хода на операцията е установен 25-годишен мъж от село Тополчане, водач на лек автомобил „Форд Фокус“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Дрегерът е отчел 1,37 промила. Образувано е бързо производство.

Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен и е проведена на 5 април на територията, обслужвана от РУ-Сливен.

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 132 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 46 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

Направени са 135 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици-една проба е показала положителен резултата над 1,2 промила.