Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 седмици | 301

Специализирана операция по метода широкообхватен контрол

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 10.04.2024 Г.

Специализирана операция по метода широкообхватен контрол е проведена на 9 април, на територията на районните управления в Сливен, Котел и Твърдица за времето от 07,30 до 12,00 часа. Акцията е по линия на пътната безопасност и се провеждат всяка седмица с цел установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, неправоспособни, застраховка Гражданска отговорност и други нарушения на Закона за движение по пътищата, съвместно с екипи на БГТОЛ, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“ и Дирекция „Инспекция по труда“-Сливен.

По време на операцията са проверени 335 лица и 259 превозни средства. Констатирани са 78 нарушения, за които са съставени 21 акта и 52 фиша. На място при проверките са връчени 20 ел. фиша за превишена скорост на стойност 3000 лева.

Операциите и завишената патрулна дейност по установяване нарушения на ЗДвП на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Нощният патрулен екип на участък „Запад“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен, е установил водач на лек автомобил, който управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 10 април в 00,30 часа в село Крушаре. Спрян е лек автомобил „Фолксваген Туран“, управляван от мъж на 20 години от същото населено място. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

В хода на засилената патрулна дейност през нощта в град Сливен е установен водач на лек автомобил, който управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена днес в 01,30 часа на бул. „Г. Данчев“. Спрян е лек автомобил „БМВ“, управляван от мъж на 28 години от Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 169 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 29 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 14 протокола за предупреждение.

Направени са 161 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици – отчетена е една положителна проба за алкохол и една за наркотици.

Регистрирано е едно пътно произшествия без пострадали. Инцидентът е станал около 13,00 часа вчера на бул. „Г. Данчев“. Лек автомобил „Ауди“ се е ударил в паркиран лек автомобил, след което се е обърнал на пътното платно. Движението по булеварда временно е било затворено. По случая е взето отношение от сектор „Пътна полиция“-Сливен.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН- Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани четири пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети от екипи на РСПБЗН-Сливен. Оказана е техническа помощ при пътно произшествие без пострадали на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен.

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в спомагателна постройка към сграда в местността Чукарите, край град Котел. Сигналът е получен в 15,55 часа на 9 април. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са постройката и фургон. Спасени са една сграда и селскостопанска дървена постройка.

Снимки