Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проблемите, които стоят пред бизнеса в Сливен, обсъдиха кметът Радев и ръководството на „Ретал Балкан“

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди 3 седмици | 203

среща

Кметът Стефан Радев се срещна с ръководството на „Ретал Балкан“-Сливен. По време на разговорите бяха обсъдени проблемите на бизнеса, като двете страни заключиха, че те касаят почти всички бизнеси в общината.

Недко Недев, мениджър в „Ретал Балкан“ сподели, че едно от най-големите препятствия, пред които са изправени, е липсата на работна ръка, въпреки доброто заплащане, което се предлага на служителите.

„Затова е важно децата и младежите да знаят, че образованието е от огромно значение за тяхното развитие. Възможности за добра работа има, важно е да се положат усилия в собствените развития и умения“, посочи кметът.

„Ретал Балкан“ произвежда преформи и капачки. Техни клиенти са водещи фирми производители на бира, безалкохолни напитки и бутилирана вода. Компанията разполага производствени обекти в над 10 държави и обхваща клиенти в повече от 60 страни в Европа, Азия и Америка.

„Впечатлен съм от технологиите, с които работите и инвестициите, които правите. Общината прави всичко възможно, за да привлича такъв тип инвеститори. Поради тази причина залагаме и на Индустриалния парк. Вярвам, че по този начин ще привлечем още компании, но най-важното – ще създадем нови възможности за тези, които вече развиват своя бизнес тук“, заяви Радев.

От компанията заявиха, че са готови да съдействат на Общината и образователните институции със стажове и обучение на кадри.

Снимки