Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 седмици | 182

ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 10.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 11.04.2024 Г.

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 10 април в село Мокрен е спрян лек автомобил „Опел Корса“. При проверката в 29-годишен мъж, потник в автомобила, е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия теста за наркотични вещества е реагирала положително. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 209 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 24 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

Направени са 50 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици – няма отчетена положителна проба.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН- Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пет пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети от екипи на РСПБЗН-Сливен /2/, РСПБЗН-Нова Загора /2/ и РСПБЗН-Твърдица /1/.

Пожарникари и горски служители са спасили 100 декара иглолистна гора при пожар, възникнал в сухи треви, в землището на село Каменово. Сигналът е получен на 10 април в 13,51 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екип на РСПБЗН-Нова Загора и служители на ДГС. Пристигналите на място екипи установяват, че горят сухи треви и горска постеля в иглолистна гора. Пожарът е ликвидиран преди да причини щети по дърветата.