Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 2 седмици | 198

ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 11.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.04.2024 Г.

Котел: 44-годишен водач на лек автомобил „Ауди“, жител на община Хитрино, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 11 април в град Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 79 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 21 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 9 протокола за предупреждение.

Направени са 89 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици – една проба е показала положителен резултат над 1,2 промила.

Полицейски служители на РУ-Котел са провели срещи с ръководствата и възпитатели в четири училища и детски градини в град Котел и село Градец.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН- Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани два пожара, възникнали в сухи треви, без да причинят преки щети от екипи на РСПБЗН-Сливен /1/, и РСПБЗН-Твърдица /1/. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите- пренасяне на болен 98-годишен мъж от жилището му в град Сливен до екип на ЦСМП и обезопасяване на автомобил при пътно произшествие без пострадали на автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора.