Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен обсъдиха последните 2 концепции за интегрирани териториални инвестиции, в които Общината е партньор

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Общински съвет - Сливен | Сливен | преди 2 седмици | 175

Obsujdane

Зала „Май“ беше домакин на общественото обсъждане на последните две концепции, преминали първи етап на оценка, в които Община Сливен участва. И двата стратегически документа са в сфера „здравеопазване“ и бяха представени от водещите партньори: Община Бургас и Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“.

Концепциите са основният стратегически документ, на база на който през настоящия програмен период ще се отпускат средства по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. В момента тече вторият етап от оценката им, който включва и тяхното представяне пред общността. Община Сливен участва в 7 от общо 12 одобрени на първи етап комбинирани концепции за интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен регион. Последните две концепции бяха:

- „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор Община Бургас. Презентация и анкета за КИТИ в следните линкове:

https://docs.google.com/presentation/d/18kPkA_2lIPaiTzPWf5H4iJGImtKb0gigjYMLfylTNKM/edit?usp=sharing

https://forms.gle/5hQnattdeUZHs64u5

- „Регионална Екосистема за Устойчиво Развитие: Интегрирани Инвестиции за Общностно Благополучие“, с водещ партньор Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“:

https://docs.google.com/presentation/d/1YU2HdXnWKc7DdfI3DiEniSsRx0kUKKocqg4LMPkbrRw/edit?usp=sharing

https://forms.gle/avp4L5qmSet3LNtT9

Всеки гражданин може да подкрепи, да даде предложения или препоръки към концепциите, посредством онлайн анкета, достъпна в линковете.