Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда“ са били използвани от българската група за финансови измами във Великобритания

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 2 седмици | 166

Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда“ са били използвани от българската група за финансови измами във Великобритания

Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда” са били използвани от уличените във Великобритания като организирана престъпна група за измами в социалната система. Това потвърди пред БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

Сливенската прокуратура и обвинението във Великобритания работят съвместно по разследването на случая. То е започнато от Специализираната прокуратура у нас. Сега случаят е прехвърлен на прокуратурите в Сливен и Пловдив, обясни Белева.

Към момента е образувано досъдебно производство за пране на пари. На този етап не може да се каже колко точно са жителите на сливенския квартал, защото документите им са установени и иззети в Англия, посочи още тя.

Петима българи – три жени и двама мъже, от организирана престъпна група, бяха признати за виновни във Великобритания по случай, определен от прокуратурата като най-голямата измама в Англия и Уелс. Групата е източила 53,9 милиона лири чрез измами със социални помощи.

Източник: БТА Сливен

МИРА БЕЗУС

Снимка: Велина Василева/БТА, Архив