Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивайло Енев: Само ГЕРБ-СДС може да вдъхне доверие, спокойствие и стабилност на хората в България

, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)

Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен | България | преди 2 месеца | 334

-------

„В последните три години България се намира в политически хаос и изключителна сериозна политическа нестабилност, което оказва негативно влияние на работата на Общините. Основният проблем е финансовата несигурност. Ние разчитаме много и на средствата от Плана за възстановяване и развитие, а през последните 3 години те не достигат до нас“, каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Ивайло Енев, който е и заместник – кмет на община Нова Загора.

По думите му проблем има и с програмата за саниране на жилищните сгради. „Община Нова Загора има възможност да санира 9 сгради, но няма никакво развитие по тези проекти. Ние като администрация сме в неведение и в очакване какво ще се случи. През изминалите три години сме свидетели и на множество протести на земеделски производители, енергетици, миньори, отново породени от несигурността.“, коментира в предаването „Изборите на фокус“ по телевизия Канал 6 Ивайло Енев.

Според кандидата на ГЕРБ най – голямата щета, която нанасят хаосът и политическата нестабилност е загубата на доверие у хората към институциите. „Опитът ми в работата в общинската администрация е изключително важен и ценен. Срещам се с много хора, говорим за различни проблеми. Търсим възможности за решаването им. Именно този диалог с хората е най-ценното в работата ми. Ние сме избрани от хората и винаги трябва да работим в техен интерес“, каза още кандидатът под номер 103 в листата на ГЕРБ-СДС.

Партия ГЕРБ се ползва с изключително голям авторитет, както в община Нова Загора, така и в областния град и в останалите общини. „Години наред ние управляваме общините от област Сливен. Хората ни припознават. Разчитат на нас. И това се дължи на добрия диалог с местните общности“, коментира още Ивайло Енев. По думите му хората са изморени от избори след избори. „Те искат стабилност и сигурност в ежедневието си. Искат спокойствието в държавата да се върне и да се върви напред. Хората са притеснени от случващото се с Мариците, защото много жители на община Нова Загора работят там“, каза Ивайло Енев.

Той припомни събитията от 2000-та година, когато заради разстановки в БА са предизвикани сериозни сътресения в демографско отношение. Опасенията на хората сега са, че случващото се в енергетиката може да доведе до миграция на младите семейства към по – големите градове.

Енев е категоричен, че различието между регионите трябва спешно да се преодолее, за да не се стига до обезлюдяване и единственият начин за това е децентрализацията. „Колкото по-равномерно е икономическото развитие на територията на страната, колкото по-равномерна е социалната и здравната система, толкова повече възможности за оставане на младите ще има“, обясни Ивайло Енев.

Стабилността и сигурността, които заявява ГЕРБ в тази кампания, не са празни лозунги. В годините до сега ГЕРБ е доказала, че винаги, когато управлява, и икономиката, и финансите са стабилни. ГЕРБ има възможността управлявайки със своите експерти, професионалисти и опит, да вдъхне доверие, спокойствие и стабилност на хората в България. Според Ивайло Енев страната ни в последните три години е нестабилна и във външнополитически план. „Стабилна България в сигурна Европа не е празен лозунг. Ние заставаме зад него, защото считаме, че имаме сили и възможности да го реализираме“, категоричен е третият в листата с номер 22.

Като педагог, негов приоритет остава образованието. Трябва да се продължи с увеличаването на възнаграждения на учителите, като това да бъде обвързано и с качеството на образованието. „Учителите трябва да работят спокойно в една модерна и съвременна среда. Родителите да са спокойни, че децата им са на правилното място, а децата да са уверени в знанията си“, коментира кандидатът за народен представител.

„Листите с кандидати на ГЕРБ-СДС в цялата страна са съставени от изключителни професионалисти и затова всеки от нас, който получи доверието на хората и бъде излъчен за народен представител, ще даде всичко от себе си и ще работи всеотдайно в интерес на региона, от който е излъчен“, каза още Енев.

Ивайло Енев благодари на местната структура на ГЕРБ в община Нова Загора за номинацията му за кандидат за народен представител и заяви, че това доверие на хората го задължава да бъде отговорен и да работи за местната общност.

„Българският народ е мъдър. Показал е това през годините. Взема правилните решения в трудните моменти. България в момента се намира на един много сериозен кръстопът и вярвам, че българите на 9 юни ще вземат правилното решение и ще подкрепят с номер 22 кандидатите на ГЕРБ-СДС. Доказали сме, че можем да управляваме кризи, да управляваме държавата , да даваме спокойствие, да развиваме инфраструктурата. ГЕРБ е партия с качествени хора и лидер, които могат да свършат всичко в полза на гражданите“, заяви Ивайло Енев.

За Ивайло Енев може да гласувате с номер 22 в бюлетината и преференция 103.

За #СтабилнаБългарияВСигурнаЕвропа

Снимки